المقادير :
نصف كيلو جمبرى صغير ولو متوسط تقطعية
نصف كيلو رز
حبة طماطم
متوسطة
بصلة متوسطة
جزره متوسطة
2فلفل رومى + فص توم
بقدونس مفرى
(شوية صغيرين ) ملح وفلفل وكمون ومكعب ماجى
2ملعقة سمن او زيت ذرة
الطريقة
:
تقطعى البصل جوانح ويوضع فى صينية مع شوية زيت على النار وتحطى علية الجمبرى
والملح والكمون وتقلبيهم كويس
تكونى مقطعة الطماطم والفلفل مكعبات وتبشرى الجزر
حطى الخضار المتقطع كلة على الجمبرى والبصل وقلبيهم شوية على النار قد 5 دقايق
وقفلى النار حمرى نصف كمية الرز فى السمن حتى يصفر لونه ثم ضيفى باقى الكمية وضيفى
الجمبرى بالخضار وقلبيهم كويس ثم ضيفى الماء والفلفل الاسود والملح والماجى واتركيه
حتى النضج