[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الفتة
ارز ابيض مصرى مستوى _ عيش بلدى محمص _لحمة مسلوقة بالشوربة
_صلصة طماطم بالخل و الثوم .
طريقة سلق اللحمة
( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة )
نضع الماء على النار و فية
بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشيل
طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشيلها من
الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة
سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة
على طول اللحمة كلها ثقليبة فى السمنة و تلروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و
حتشمى بقى ريحة الشوربة الجميلة
حتستوى اللحمة اطفى النار
طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :اضع على النار 2ملعقة
سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم
اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى
يغلى
ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها
حتى
تتسبك حوالى 10 دقائق
طريقة تركيب طبق الفتة
:1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة
بالشوربة
لحد ما كلة يشرب شوربة
2_ اضع الارز على العيش و افردة كويس و اضع
كبشة شوربة
3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قليلة
4_
ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة
و ريحتة تفتح
النفس
و بالهنا و الشفا